АМРЕС вести

АМРЕС - Члан радне групе за развој дигиталних вештина

Заменик директора Академске мреже Србије, Милан Тошић, присуствовао је састанку Радне групе за израду Предлога стратегије развоја дигиталних вештина. На првом скупу овакве врсте, одржаном 28. Јуна 2018. године, представљен је план за повећање компјутерске писмености грађана, већу употребу рачунара и интернета као и подизање свих врста дигиталних вештина.

Више од 1500 школа на АМРЕС мрежи

Пројекат "Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе" успешно се приводи крају. 

"eduroam" тренинг у Јерменији

Академска мрежа Србије је учествовала на „eduroam“ тренингу који је одржан у Јерменији. 

АМРЕС на SIG-MSP састанку

АМРЕС је 17. и 18 јануара 2018. године у Лондону учествовао на састанку под називом „Special Interest Group on the Management of Service Portfolios (SIG-MSP)“.

АМРЕС на SIG-NOC скупу

Академска мрежа Србије учествовала је на SIG-NOC састанку који се од 26. до 27. априла 2017. године одржао у швајцарском граду Женеви. У просторијама Европског савета за нуклеарна истраживања (ЦЕРН), стручњаци АМРЕС Андријана Тодосијевић и Марко Еремија представили су радове из области мониторинга мрежне инфраструктуре и сервиса. 

АМРЕС мрежа доступна у 50 градова Србије

Стручњаци Академске мреже Србије повезали су 50 градова на АМРЕС рачунарску мрежу, па су факултети, школе, библиотеке и институти у тим местима добили приступ сигурном и поузданом интернету.

АМРЕС добитник повеље "Бизнис партнер" године

Академска мрежа Србије добитник је повеље захвалности Телекома Србија за 2016. годину. АМРЕС-у је признање додељено као "Бизнис партнеру", а поводом успешне пословне сарадње.
 

Пројекат повезивања школа на АМРЕС

Академска мрежа Србије (АМРЕС) је у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, покренула  пројекат под називом „Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе“. Циљ је да све основне и средње школе у Србији добију приступ интернету преко Академске мреже Србије.  

АМРЕС - Добитник повеље захвалности

Академска мрежа Републике Србије - АМРЕС добитник је повеље захвалности Филолошког факултета Универзитета у Београду за 2016 годину. Нашој установи је признање додељено за изузетан допринос и сарадњу у чувању и неговању српске културне баштине.

eduroam тренинг

Академска мрежа Републике Србије одржала је 28. априла 2016. године у Рачунском центру Електротехничког факултета у Београду eduroam  тренинг. Скупу су присуствовали администратори АМРЕС корисника из целе Србије, који су имали прилике да стекну бољи ниво  размувеања ААИ концепта и утврде знање у имплементацији RADIUS сервера. 

Pages

Subscribe to АМРЕС вести