Задовољство нам је да Вас позовемо да се региструјете за online догађај GÉANT SEE (South Eastern Europe) User Forum 2021 у организацији Европске академске мреже GÉANT, NI4OS Europe и EOSC Future пројеката, а који ће се одржати 3. и 4. новембра 2021.године. у периоду од 9 до 13 часова. Циљ скупа је да укаже на прилике које постоје, изазове и искуства са којима се сусрећу образовне и научно-истраживачке институције у региону југоисточне Европе у области Отворене науке. На скупу можете сазнати више о концепту Отворене науке и примерима имплементације сервиса Отворене науке у региону југоисточне Европе, као и о дигиталним идентитетима (eduID) који омогућавају мобилност студената (European Student Card Initiative) и један су од важних услова учествовања у Erasmus+ програму (The Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)). GÉANT SEE (South Eastern Europe) User Forum 2021 је прилика за размену идеја и подршку академској и научно-истраживачкој заједници у региону југоисточне Европе и омогућиће сарадњу и дискусију о заједничким изазовима, дељење искустава, савета и пружање практичне помоћи. 

Услуге повезивања, Cloud инфраструктуре, Федерације идентитета и сигурност су само неки примери како АМРЕС (https://www.amres.ac.rs/)  може да подржи своје кориснике у примени концепта Отворене Науке.

Више о самом програму скупа можете прочитати на https://see-userforum2021.geant.org. Регистрација је бесплатна и може се извршити путем линка https://events.geant.org/event/904/