Културно наслеђе Србије на АМРЕС мрежи

kulturno_nasledje_srbije.pngПретраживач културног наслеђа Србије, свечано је пуштен у „онлине“ рад. Тим поводом  у Министарству културе и информисања одржана је промоција овог пројекта чији је циљ да у дигиталном формату чува информације и наслеђе који се иначе налазе библиотекама, архивима, музејима, галеријама и заводима за заштиту споменика културе у Србији.

- Као први обједињени портал за претрагу културног наслеђа и мапирање споменика и установа културе Србије, Претраживач гарантује веродостојност обрађених података који су резултат стручне обраде запослених у установама културе, и омогућује корисницима да уношењем кључне речи, на једном месту, добију основне информације о траженом појму - рекао је министар културе Владан Вукосављевић, чије је министарство покренуло овај пројекат.

Сви заинтересовани који посете адресе  www.kultura.srb  , www.kultura.rs    i www.culture.rs  (домени се налазе на АМРЕС мрежи) могу да добију информације о дигитализованом културном наслеђу и интерактивну мапу установа културе Србије.