АМРЕС на SIG-NOC скупу

Академска мрежа Србије учествовала је на SIG-NOC састанку који се од 26. до 27. априла 2017. године одржао у швајцарском граду Женеви. У просторијама Европског савета за нуклеарна истраживања (ЦЕРН), стручњаци АМРЕС Андријана Тодосијевић и Марко Еремија представили су радове из области мониторинга мрежне инфраструктуре и сервиса. 

АМРЕС мрежа доступна у 50 градова Србије

Стручњаци Академске мреже Србије повезали су 50 градова на АМРЕС рачунарску мрежу, па су факултети, школе, библиотеке и институти у тим местима добили приступ сигурном и поузданом интернету.

АМРЕС добитник повеље "Бизнис партнер" године

Академска мрежа Србије добитник је повеље захвалности Телекома Србија за 2016. годину. АМРЕС-у је признање додељено као "Бизнис партнеру", а поводом успешне пословне сарадње.
 

Пројекат повезивања школа на АМРЕС

Академска мрежа Србије (АМРЕС) је у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, покренула  пројекат под називом „Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе“. Циљ је да све основне и средње школе у Србији добију приступ интернету преко Академске мреже Србије.  

АМРЕС - Добитник повеље захвалности

Академска мрежа Републике Србије - АМРЕС добитник је повеље захвалности Филолошког факултета Универзитета у Београду за 2016 годину. Нашој установи је признање додељено за изузетан допринос и сарадњу у чувању и неговању српске културне баштине.

eduroam тренинг

Академска мрежа Републике Србије одржала је 28. априла 2016. године у Рачунском центру Електротехничког факултета у Београду eduroam  тренинг. Скупу су присуствовали администратори АМРЕС корисника из целе Србије, који су имали прилике да стекну бољи ниво  размувеања ААИ концепта и утврде знање у имплементацији RADIUS сервера. 

Двадесет година Интернета у Србији

У Ректорату Универзитета у Београду, одржана је свечаност поводом обележавања 20 година од доласка интернета у Србију. Сада већ давног 27. фебруара 1996. године у 11:50 часова, Рачунарски центар Универзитета у Београду (РЦУБ), у сарадњи са провајдером „Телефонија“ (некадашњи Беотелнет) повезао је Академску мрежу на интернет.

Радионица „ААИ системи и њихова примена у оквиру eduroam и иАМРЕС услуга“

Радионица под називом „ААИ системи и њихова примена у оквиру eduroam и иАМРЕС услуга“ биће организована 10. и 24. децембра 2015. у Централној згради Универзитета у Новом Саду, у Улици Др Зорана Ђинђића 1. Овај тренинг који организују Универзитет у Новом Саду и АМРЕС намењен је администраторима АМРЕС корисника.

Радионица "Сигурност мреже и мрежних сервиса, Београд 2015"

Академска мрежа Србије (АМРЕС) организовала је Радионицу под називом “Сигурност мреже и мрежних сервиса, Београд 2015″. Овај тренинг-семинар, који је одржан од 18. до 20. марта 2015. године у хотелу "Холидеј Ин“ на Новом Београду, имао је за циљ едукацију и подизање свести локалних администратора о заштити мрежних сервиса.

RS Network Operators Group

Akademska mreža Srbije - AMRES postala je član Grupe mrežnih operatora Srbije (RS Network Operators Group). Na sednici Upravnog odbora Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), usvojena je odluka o podršci RSNOG zajednici, čime je realizovana ideja iz juna 2014. godine o stvaranju otvorene zajednice mrežnih operatora kako bi zajednički poboljšali kvalitet, performanse, stabilnost i sigurnost internet mreža i usluga u Srbiji.

Pages