АМРЕС eduroam услуга

АМРЕС eduroam услуга омогућава вам бежични приступ Интернету широм Србије и света. Коришћењем свог бежичног уређаја (лаптопа, smart мобилног телефона, PDA итд.) можете приступити Интернету са било које eduroam приступне тачке у оквиру АМРЕС-а или са приступних тачака широм Европе и света. Више информација о АМРЕС eduroam услузи можете погледати на званичним страницама АМРЕС eduroam услуге.

Да бисте могли да користите eduroam услугу, неопходно је да институција у оквиру које радите или студирате учествује у АМРЕС eduroam услузи и да поседујете корисничко име и лозинку које сте добили на вашој институцији. За више информација о институцијама које су омогућиле коришћење АМРЕС eduroam услуге, погледајте листу инститција која користи eduroam услугу.

Повезивање на eduroam је брзо и једноставно и потребно је да само једном подесите ваш уређај! Једини услов је да ваш уређај подржава 802.11g или 802.11n стандарде и WPA-Enterprise или WPA2-Enterprise сигурносне протоколе, које подржавају уређаји са Аndroid >4.0, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, iOS, Mac OS и Linux оперативним системима. Више информација о начину подешавања уређаја доступно је на веб-страницама ваше институције, док се за сва додатна питања можете обратити вашој ИT служби.

Места eduroam приступа можете погледати на мапи.